Let's get in touch

Let's get in touch

Acquisitie overbodig door hoge vindbaarheid

IT-Profile is loopbaanspecialist voor technische en commerciële IT-ers. Door de ruime ervaring in de ICT branche is het bedrijf expert in het begeleiden van IT Professionals op zoek naar een nieuwe baan. Inmiddels vonden al meer dan 500 IT-ers hun nieuwe baan via IT-Profile. Verregaande proces automatisering past bij hun manier van werken en de focus op IT. Daarom werkt het bedrijf al sinds 2007 met de e-recruitment software van OTYS.

Ruimte voor verbetering

Oprichters Wilbert van Beek en Erik Derijks werkten 12 jaar bij een middelgrote ICT-dienstverlener. Het recruitmentproces verliep daar volgens het traditionele stramien. Derijks: “Je gaf aan de HR-afdeling door waar je behoefte aan had, er werden bakken met geld uitgegeven aan advertentie en online media en daarna was het afwachten. Dit leverde weinig tot niets op, dus vaak moesten we alsnog een bureau inhuren. De reguliere bureaus hadden vaak weinig affiniteit met de ICT-business, waardoor we ook met deze bureaus niet aan de juiste kandidaten kwamen.” Niet alleen bedrijven hadden last van de krappe IT-markt. IT-ers hadden er zelf ook last van. “Wanneer een IT-er zijn CV online zet, wordt hij aan alle kanten bestookt met e-mails en aanbiedingen, terwijl het voor hun lastig is om te beoordelen of er een passende functie en geschikte werkgever bij zit. Dit maakt de kans op een mismatch groot en IT-ers huiverig om van baan te veranderen. Kandidaten hebben behoefte aan advies en begeleiding. Aan beide kanten van de markt viel er dus veel te verbeteren. Zo ontstond de ambitie om in de IT-sector recruitment beter aan te pakken.”

Focus op de kandidaten

Doelstelling van OTYS niet alleen het werkproces voor recruiters, HR-personeel en intercedenten te optimaliseren, maar ook om het sollicitatieproces voor kandidaten zo soepel mogelijk te laten verlopen. “Daarom past OTYS zo goed bij ons. De eisen en wensen van de kandidaten staan bij ons voorop. Door een goed werkende website en te zorgen voor een up-to-date database en kandidatenbeheersysteem zorgen we ervoor dat het sollicitatieproces zo goed mogelijk verloopt en kandidaten niet afhaken.” Derijks: “Door de koppeling in OTYS met LinkedIn kunnen kandidaten heel eenvoudig solliciteren met hun LinkedIn profiel. De gegevens van de kandidaten worden dan automatisch verwerkt in onze database.”

Derijks omschrijft OTYS als flexibel, simpel en to the point: eigenschappen die perfect passen bij IT-Profile. "Het contact met OTYS verloopt goed. Het is heel prettig dat je binnen OTYS precies kunt aangeven welke modules je wel en niet wilt gebruiken.”

Over IT-Profile

IT-Profile is een allround loopbaanspecialist voor technische en commerciële IT-ers en een ervaren arbeidsmarktspecialist voor bedrijven op zoek naar IT-ers. IT-Profile is opgericht door IT professionals, met de passie om vanuit de kandidaat te denken en te handelen en de ervaring om vanuit de klant te zoeken.

Duurzame relaties zijn de basis van het bedrijf en met succes! ITProfile heeft ruim 9000 ICT-kandidaten in haar database.

www.it-profile.nl

Realtime en overal beschikbaar

“Het systeem bevalt erg goed. Het is zeer intuïtief, je pakt het makkelijk op.” zegt Derijks. Een van de grote voordelen die hij benoemt is de bereikbaarheid van het systeem. “OTYS is web-based en daardoor overal en altijd bereikbaar. Als ik mijn laptop vergeten ben dan pak ik gewoon een andere computer. Al onze informatie komt real time in eenzelfde systeem terecht, waardoor mijn collega’s en ik altijd dezelfde informatie tot onze beschikking hebben en er op kunnen vertrouwen dat deze informatie ook up-to-date is.”

Meer traffic en meer sollicitanten

Sinds het live gaan van de OTYS-site in november 2007 zijn de bezoekersaantal vervijfvoudigd. Inmiddels staat de teller op zo´n 2500 bezoekers per maand en dat is nog altijd stijgende. “We bereiken onze kandidaten beter, maar nieuwe klanten bellen ons ook vaak, met het verzoek ze te helpen. Het aantal sollicitanten neemt in dezelfde verhouding toe als het aantal websitebezoekers. Voor ons geldt dus; hoe meer traffic, hoe meer sollicitanten. Dus het werkt en dat maakt het gaaf.”

De website gaat al heel wat jaren mee en is nog steeds zeer geschikt. “OTYS heeft toentertijd een futureproof website gebouwd die nog steeds geschikt is en goed functioneert. In al die jaren hebben we slechts een paar kleine aanpassingen hoeven doorvoeren.” IT-Profile gebruikt de blogmodule om vakgerelateerd nieuws op hun eigen site te plaatsen. “Onze nieuwberichten worden soms wel 700 keer per dag gelezen.”

Bovenaan in Google

IT-Profile gelooft in het zelf gevonden worden, in plaats van het achtervolgen van potentiële kandidaten en klanten met e-mails en belletjes. “We hebben nog nooit acquisitie gedaan en niet eens sales mensen in dienst. SEO en online marketing zijn voor ons heel erg belangrijk. De uitgebreide SEO-functionaliteit was dus nog een goede reden voor IT-Profile om over te stappen op OTYS."

Meer informatie?Wellicht ook interessant

OTYS Go!

OTYS Go! is cloudbased recruitment software. Door de modulaire opbouw is het Recruiting Technology platform interessant voor verschillende doelgroepen.

Lees meer

OTYS Web!

Als softwareleverancier voor Recruitment, werving & selectie, detachering en uitzending faciliteert OTYS ook in jouw website en je online vindbaarheid.

Lees meer

Over OTYS

In bijna 20 jaar is OTYS uitgegroeid tot een solide onderneming met meer dan 1000 klanten en over 15.000 gebruikers in 25 landen over de gehele wereld.

Lees meer

Plan een gesprek of (online) demo

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

OTYS Belgium BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.