Let's get in touch

Let's get in touch

ICT Career - De best presterende website in de IT branche

Karst Dollenkamp, directeur van ICT Career, is al 17 jaar zelfstandig ondernemer. ICT Career is specialist op het gebied van werving en selectie van IT personeel, én heeft daarnaast ook nog eens de best vindbare website van de IT recruitmentbureaus. ICT Career wordt op de belangrijkste keywords in de ICT branche gevonden en komt daardoor als eerste naar boven in de organische zoekresultaten van Google! Om dit succes te vieren kijken we terug op hoe Karst dit heeft bereikt en wat voor een rol OTYS hierbij speelt.

Karst Dollenkamp is na vele omwegen terecht gekomen in de IT branche en wilde het liefst ondernemer worden. In 2004 werd hij eigenaar en directeur van ICT Career. Na vallen en opstaan heeft Karst de keuze gemaakt een succesvol bedrijf te runnen met de hulp van slechts twee medewerkers. “Daarnaast heb ik de keuze gemaakt om bijna helemaal exclusief te werken. Ik wil niet samen met een ander bedrijf IT Recruiter werken.” Doordat de concurrentie zo groot is, is het belangrijk om een goede website te hebben. “Als leads via de website binnenkomen, zijn ze bij voorbaat al een stuk warmer dan wanneer ik ze ga bellen”, legt Karst uit.  

Het succes van ICT Career en de toevoeging van OTYS

“Rond 2004 sprak ik iemand die mij vertelde dat er een vacature CMS systeem op de markt was dat heel makkelijk werkt. Dat ging over OTYS. Jorrit is toen bij mij langs gekomen en ik heb er toen voor gekozen om OTYS niet aan te schaffen. Vier jaar lang heb ik alles met Word gedaan”, vertelt Karst. Uiteindelijk is Karst toch overstag gegaan en is hij klant geworden bij OTYS in 2007. Toen zijn vrouw per toeval Jorrit ontmoette op Curaçao in 2016 was dat de aanleiding om de samenwerking met Otys aan te halen en te in intensiveren. 

“Vijf jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waardoor ik een poos niet kon werken. Hierna heb ik voor mezelf gezegd dat ik de verantwoordelijkheid en kennis over de website terug wilde, voorheen deed een collega van mij dat. Hier liggen tevens mijn interesses. Ik vind het leuk en ik was altijd aan andere mensen aan het vertellen wat hierbij belangrijk is. Ik doe nu zo’n 3,5 jaar structureel veel aan mijn eigen website.’’

OTYS heeft een rol bij het succes gespeeld, maar Karst heeft hier zelf ook veel voor gedaan. “Ik ben met bepaalde ideeën naar jullie marketeer Arjan gegaan. We hebben het samen over deze ideeën gehad en deze samen uitgewerkt. Hij heeft me geholpen met de inhoud, de technische kant en hoe ik daar mee door moest gaan. Daarnaast heb ik bij jullie verschillende opdrachten neergelegd voor bepaalde modules in OTYS GO!. Inmiddels ben ik bevriend met Faye en ook Bastiaan staat altijd open voor vragen en ideeën. Ik heb veel aan jullie gehad en ben hier erg dankbaar voor. Jullie hebben een efficiënt systeem dat werkt voor mij. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat jullie mee willen denken aan de voorkant. Internet is mijn business. Ik weet mijn weg te vinden en jullie willen daarin meedenken. Daarnaast vind ik het een modulair goed betaalbaar systeem. Door OTYS ben ik een stuk efficiënter. Heel veel procedures kan ik nu zelf doen terwijl ik hier vroeger assistentie bij nodig had.”

Opvallen in de markt en tips van Karst

ICT Career heeft nu de best presterende website in de IT branche. Er wordt niet betaald om hoog in de zoekresultaten te komen en alle successen zijn organische successen. “Ik merk dat ik steeds meer goede kwalitatieve leads binnenkrijg. Mijn grootste behoefte is om meer mooie opdrachten binnen te krijgen. Kandidaten vind ik wel. Traffic haal ik, nu wil ik graag de conversie verhogen. Laatst werd een blog zo’n 3.000 keer geopend. Dat is gewoon tof”, vertelt Karst. “Ik doe ook helemaal niet zo veel andere dingen om op te vallen in de markt. In netwerkborrels ben ik helemaal niet goed. Ik zit wel zakelijk en privé op LinkedIn en Facebook. Ik blijf me verbazen hoe goed dat werkt. Als ik iets post doe ik daar mijn best op en wordt dit ongelofelijk vaak geopend. Eigenlijk moet ik er nog een social media kanaal bij nemen.” 

Er zijn een hoop manieren om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Karst heeft een aantal tips voor collega-recruiters. “Content is king! Als je iets wil doen aan je vindbaarheid is dit een erg belangrijk punt om op te focussen. Je moet het leuk vinden, je moet er mee bezig zijn en het heeft commitment nodig. Eén stukje schrijven werkt niet. Je moet blijven schrijven. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf 4 of 5 woordcombinaties te bepalen waarop je gevonden wil worden. Je kunt beter heel goed vindbaar zijn op 1 woord, dan op 10 woorden een beetje. Het is belangrijk om keuzes te maken. Ga in de gedachte van de klant zitten, waarop gaan zij zoeken? Weet waarop je klanten zoeken en baseer hier je content op. Schrijf teksten waarop je gevonden wil worden en zorg dat je hier goed in wordt.” 

Veranderingen in de markt

Op de arbeidsmarkt van de IT zijn er veel veranderingen geweest. Karst vertelt dat hij hier ook veel van merkt. De grootste veranderingen van de laatste 3 tot 4 jaar zijn de toenemende schaarste en de enorme salaris ontwikkelingen. “Ik merk dat ik veel minder reacties krijg op vacatures. Je moet echt weten waar de mensen zitten en welke taal ze spreken. Je moet proberen te begrijpen waar ze enthousiast van worden. De wijze van communiceren is erg veranderd. Bewust met deze veranderingen omgaan is belangrijk,” vertelt Karst. 

Doelen en een toekomst met OTYS

Karst heeft verschillende mooie doelen. “Mijn belangrijkste doel is om gelukkig te blijven. Daarnaast wil ik gewoon nog een hele tijd blijven werken en een gezond bedrijf houden. Mijn doel is om me in deze veranderde markt staande te houden en mee te gaan met de tijd. Om dit te bereiken moet ik mezelf blijven ontwikkelen en meegaan met alle nieuwe technieken, onder andere die van OTYS”, vertelt Karst. “En natuurlijk jullie heel veel lastig blijven vallen met vragen, en vaak naar de Walk-in Friday komen! Ik zie jullie als mijn belangrijkste leverancier.” 

Karst is een trouwe bezoeker van de Walk-in-Friday en vertelt enthousiast over zijn ervaringen hiermee. “Je kan nergens anders een beter advies vinden, voor niks, dan daar. Het is echt inspirerend, je leert er veel van en je kan lekker samen met iemand sparren. Eigenlijk ben je dom als je er niet heen gaat. Mijn tip is om er goed voorbereid heen te gaan. Zorg dat je voor jezelf wat vragen/uitdagingen hebt. Op deze manier kom je samen tot nieuwe ideeën.”

Een mooie quote voor OTYS?

“Eigenlijk niet, ik hou niet zo van quotes. Ik denk dat ik veel positieve dingen heb genoemd en oprecht heel blij met OTYS ben. We weten wat we aan elkaar hebben en daar ben ik dankbaar voor. Jullie zijn onderscheidend doordat jullie de voorkant zo goed voor elkaar hebben.”

www.ictcareer.com

Meer informatie?Wellicht ook interessant

OTYS Go!

OTYS Go! is cloudbased recruitment software. Door de modulaire opbouw is het Recruiting Technology platform interessant voor verschillende doelgroepen.

Lees meer

OTYS Web!

Als softwareleverancier voor Recruitment, werving & selectie, detachering en uitzending faciliteert OTYS ook in jouw website en je online vindbaarheid.

Lees meer

Over OTYS

In bijna 20 jaar is OTYS uitgegroeid tot een solide onderneming met meer dan 1000 klanten en over 15.000 gebruikers in 25 landen over de gehele wereld.

Lees meer

Plan een gesprek of (online) demo

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

OTYS Belgium BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.